thelyricsearch.com LYRIC

DIMANA
Hetty Koes Endang


Hey, dengar dengar hantu nak berucap
Minta perhatian minta semua senyap
Buka cerita panas buat korang minta kipas
Aku tak ada batas untuk guna ayat pedas
Flow aku seram lidah tajam bak laksamana
Double LF kami macam satu keluarga
Tembok kami kukuh sebab ada si pemusnah
Perkenalkan diri aku hantu jari tengah
Aku punya kuasa bagi binasa bunuh bahasa juga berbisa
Macam raksasa jaguh perkasa bolot semua mereka terasa
Mula tertanya siapa nama asal mana luar istana
Orang biasa yang punya banyak cerita
Aku! Psycho tiada harga
Ibarat iblis datang dari syurga
Aku cuba chill yang lain kena rasuk
Baran aku membara Halim Redwood sila masuk
Redwood ada kat sini B14 kekal lagi
Next stage aku pula nak beraksi
Transfix pusat legacy hip hop the witness
LawaLahFamilia bukan nak kejarkan famous
LNG we got talent tak perlu triple X
Kami dah menang dalam ini track
Check check mic test one two three
Inilah saja cara aku sendiri
Kita enam watak yang mana nak diseru
Kami like The Panglima cari harta pemburu
Baru langkah sebaris cerita tak bertapis
Kau terus berlari berlari ku tetap laris
Rap tebal-tebal ayat power tak ada tuju
Rhyme jadi pertahanan standby kan peluru
Aku macam Eli butakan perjalanan
Muyu celik pandangan Al-Abbas sambung utusan
Tuan, Al-Abbas tak ada dalam penglihatan
Yeah bro, gua bawah jambatan tengah buat sambutan
Gua jahat pakai tanduk kambing belah kiri
Kencing dekat dinding sebab nak mulakan ceremony
Agak korang dah fikir aku layan metal
Aku handle stereotyper ikat korang dengan cable
Dah settle aku cucuk mata korang pakai pensel
Biar korang jatuh pijak korang macam tekan pedal
Gua layan porno sambil bawa backpack keliling
Paling benci GRO tapi gua rap outstanding
Lagu sekarang mengarut boleh buat semua turn up
Lagu kami ubat buat Stephen Hawking bercakap
Korang tak layak tak nak hip hop rabak
Jangan jadi pencemar cam Zed Zaidi cuba melawak
Ini tak lawak ada bahan simpan diam sendiri
Weh Mady nak pi mana hang mai lah sini!
Satu sandiwara bermacam-macam gaya
Talam dua muka muka si pendusta
Ada tiga kepala lutut yang diguna
Walau empat mata tak kenal nombor lima
Enam tembak rambang entah hinggap mana
Tujuh telunjuk picu isi lapan anak
Bro lu dah lupa gua ada sembilan nyawa
Fikir sepuluh kali sebelum lu hadap gua
Jika satu-satu kita salam-salam
Dalam gelap tepat dua belas kau pasti padam
Tiga belas hantu penunggu ini lagu
Takut kena rasuk baik pagar semua pintu
Ana cerdik macam Ali ente bodoh macam Kassim
Kerat empat belas lima 15 cm
Niat-enson-matakaji-semar-ngiseng
Enam belas baris korang ludah aku kencing
Lawa kami kini dah kembali
Jadi ulang sekali lagi
Markas kota ramai terpesona
Rabak tapi kami sempurna
Siap-siap buat lyrics tidak perlu metafora
Penyerang paling bahaya, bahaya macam buaya
Aku glow in the dark akulah cahaya baby
LawaLahFamilia kami reload sekali lagi
Interaktif ada motif kuasa Super Saiyan teraktif
Macam tulis ayat kursif tapi aku ada subjektif
Mana sudah pergi lawan yang dulu kononnya kawan
Sudah hilang dari pandangan sebab bukan musim mengawan
Macam yang aku cakap Tebobon Ada Swag
Kalau tidak cukup alibi mari sini datang check
Tapi kali ini lain aku dengan Lawa Nie Geng
Siapa cuba pijak kami kasi gangbang
Flow aerodynamic sentuhan ibarat magic
Masih dalam dunia mistik tapi quack macam itik
Lightsaber macam Star Wars panggil kami Jedi
Yo Kenobi nombor satu Muariffah tolong bantai
Aku bukan cendekiawan cuma mental tak dikawal
Mahu lawan mulut dengan konon budak konvo
Balik sekolah lama tambah perisai di badan kalau kebal macam kereta panggil aku Volvo
Mahu kritik tapi tengok engkau tak ke mana
Nak sembang panjang-panjang forum Hal Ehwal Perdana
Ini bukan tempat untuk orang komsas
Jadi jangan waras takut ramai was-was
Straight talk mungkin metafora saya agak crack
Saya tak buka kamus confirm takkan 4 flat
For that siang malam aku cari spekulasi
Engkau buat konspirasi aku tambah kompilasi
Bukan kapten ataupun penolong
Aku masih hip hop dengan keroncong
Walau kurang info maaf tak dapat bantu
Boleh tanya encik Fahmie tolong check one two
Macam main wordplay kita susun kata
Macam orang bercinta kita main mata
Kita susun kata macam kita susun langkah
Siapa berani halang semua kita pangkah
Gerakan kamasutra aku masih on top
Di dalam kelas darjah aku paling tip top
Lirikku acuan jejakku tinggal bekas
Ludahku macam cili siapa kena rasa pedas
Silat lontar kata kekuda macam kuda
Lintah di lautan aku kapten nakhoda
Aku keras dan pedas tapi masih berkias
Aku jangan dicabar jangan kau cari nahas
Gayaku tak berhenti lirikku tidak mati
Anganku terbang tinggi itu sudah pasti
Siapa tikam belakang ku jadikan cabaran
Aku paling bersinar dalam jutaan berlian
Lawa kami kini dah kembali
Jadi ulang sekali lagi
Markas kota ramai terpesona
Rabak tapi kami sempurna


HETTY KOES ENDANG

Hajjah Hetty Koes Endang (born 6 August 1957) is an Indonesian kroncong singer. Her 1977 duet with Ajie Bandi, "Damai Tapi Gersang" ("Peaceful Yet Arid"), was the first Indonesian song to win the World Popular Song Festival in Tokyo. The song was selected by Rolling Stone Indonesia in 2009 as one of the best Indonesian songs of all time.

Endang sings kroncong, a kind of traditional Indonesian music typified with slow, melancholic melodies and heavy use of string instruments. ... Read More